1

14-Sep-2023

Lawatan kakitangan Jabatan Kebajikan Rakyat, Unit Penyelarasan Pelaksanaan Jabatan Perdana Menteri (ICU JPM) ke Pejabat Perpustakaan dan Pengurusan Ilmu (PPI), Bachok


Lawatan ini adalah sebahagian daripada lawatan Jabatan Kebajikan Rakyat, Unit Penyelarasan Pelaksanaan Jabatan Perdana Menteri (ICU JPM), ke Institut Kemiskinan, Penyelidikan dan Pengurusan (InsPeK) UMK untuk berkongsi ilmu berkaitan isu kemiskinan bersama InsPek UMK. .
Para pengunjung telah diberikan penerangan dan penerangan tentang kemudahan dan perkhidmatan perpustakaan oleh En Amirul Firdaus b. Zilah (Timbalan Ketua Pustakawan), diiringi oleh Pn Norhayati bt. Nordin (Pustakawan Ka..

Read More..
10-Sep-2023

Lawatan pelajar dan guru dari Kelab Pencegahan Jenayah Smk Tanjong Mas Kota Bharu ke Pejabat Perpustakaan dan Pengurusan Ilmu (PPI) Bachok


Satu lawatan oleh Kelab Pencegahan Jenayah SMK Tanjong Mas Kota Bharu ke PPI Bachok telah diadakan pada 5 September 2023. Seramai 37 orang pelajar dan 4 orang guru telah terlibat di dalam sesi lawatan ini. Lawatan ini telah diketuai oleh Pn. Hjh Awi bt. Mohd Shah sebagai Guru Penasihat Kelab Pencegahan Jenayah SMK Tanjong Mas dan 3 orang guru yang turut bersama-sama di dalam lawatan ini. 
Peserta lawatan telah diberikan taklimat oleh Pn. Norhayati bt. No..

Read More..
10-Sep-2023

Lawatan pelajar dan guru dari Sekolah Rendah Ugama (SERU) Al Hilal Kota Bharu ke Pejabat Perpustakaan dan Pengurusan Ilmu (PPI) Kota


Satu lawatan mesra oleh Sekolah Rendah Ugama (SERU) Al Hilal ke Pejabat Perpustakaan Dan Pengurusan Ilmu Kampus Kota pada 07 September 2023.
Seramai 39 orang pelajar telah terlibat dalam lawatan ini serta 3 orang guru pengiring. Lawatan ini diiringi oleh wakil Pusat Komunikasi Korporat Universiti Malaysia Kelantan dan pelajar berpeluang untuk berkunjung ke Pejabat Perpustakaan Dan Pengurusan Ilmu (PPI) Kampus Kota . Pejabat Perpustakaan Dan Pengurusan Ilmu (P..

Read More..
15-Jul-2023

Lawatan Penandarasan dari Institute Postgraduate Studies (IPS) UniKL


12 Julai 2023 - Pejabat Perpustakaan Dan Pengurusan Ilmu (PPI) Kampus Kota menerima lawatan dari Institute Postgraduate Studies (IPS) UniKL yang diwakili oleh  Profesor Ts. Dr. Ahmad Naim Ahmad Yahaya, Dekan IPS UniKL , Profesor Madya ChM. Ts. Dr. Norzahir Sapawe, Timbalan Dekan IPS UniKL, En. Mohd Helmie Ismail, Eksekutif Kanan IPS UniKL dan En. Badrul Hisham Ab. Razak, Eksekutif IPS UniKL

Kunjungan  ini adalah merupakan  LAWATAN PENANDA ARAS kesemua IPTA di  Pu..

Read More..
15-Jul-2023

Lawatan Delegasi dari Universitas Negeri Padang (UNP), Padang, Indonesia


12 Julai 2023 (Rabu) - Pejabat Perpustakaan Dan Pengurusan Ilmu (PPI) Bachok telah menerima lawatan delegasi dari Universitas Negeri Padang (UNP), Padang, Indonesia yang diwakili oleh Dr. Abror (Timb. Dekan Fakulti Ekonomi UNP), Tri Kurniawati (Ketua Jabatan Pendidikan Ekonomi UNP), Rita Syofyan (Pensyarah Jabatan Pendidikan Ekonomi UNP) dan Rani Soflra (Setiausaha Jabatan Pendidikan Ekonomi UNP).

Kunjungan ke PPI ini adalah sempena lawatan delegasi ke Universiti Malaysia Kelantan (..

Read More..

1


ARCHIVE
2023
September (3)
July (3)
June (1)