1 2 3 4 5

12-Mar-2024

Program Kanak-Kanak@Pustaka UMK di Pejabat Perpustakaan Dan Pengurusan Ilmu Kampus Bachok


Gambar-gambar sekitar program Kanak-Kanak@Pustaka UMK yang dijalankan di PPI Bachok pada 3 Mac 2024.

Terima kasih diucapkan kepada semua peserta yang hadir dan tahniah kepada pemenang yang menyertai Pertandingan Mewarna yang dianjurkan pada kali ini.

Read More..


12-Mar-2024

Bengkel Menjahit Atap Nipah di Pejabat Perpustakaan Dan Pengurusan Ilmu UMK Kampus Bachok


29 Februari 2024 | BENGKEL MENJAHIT ATAP NIPAH

Pejabat Perpustakaan Dan Pengurusan Ilmu UMK melaksanakan Bengkel Menjahit Atap Nipah sebagai inisiatif untuk menggali dan memahami keunikan di Malaysia. Seramai 21 orang pelajar dan 3 orang guru pengiring terlibat dari SMK Dato' Perdana, SMK Bachok, SMK Sri Gunung, SMK Long Yunus dan SMK Badak.

Bengkel ini tidak hanya memberikan peluang kepada para peserta untuk meningkatkan kemahiran menjahit, tetapi juga menghargai wari..

Read More..
11-Mar-2024

Lawatan Penandaaras Unit Pusat Sumber Kolej Vokasional Pasir Puteh


Lawatan ke Pejabat Perpustakaan dan Pengurusan Ilmu UMK (Bachok):

19 Februari 2024 : Lawatan Penandaaras Unit Pusat Sumber Kolej Vokasional Pasir Puteh melibatkan seramai 10 orang guru. Lawatan ini adalah bertujuan untuk menjalinkan kerjasama di antara pihak Kolej dengan Pejabat Perpustakaan dan Pengurusan Ilmu UMK.

Tetamu dibawa melawat ke bahagian-bahagian utama PPI antaranya Kaunter Sirkulasi, Perpustakaan Kanak-kanak, Ruangan Koleksi Terbuka dan Koleksi Rujukan, Koleks..

Read More..
11-Mar-2024

Lawatan daripada Asia Foundation


Lawatan ke Pejabat Perpustakaan dan Pengurusan Ilmu UMK (Bachok):

19 Februari 2024 : Lawatan tidak rasmi daripada Asia Foundation melibatkan 3 orang tetamu iaitu Pn. Sharifah Shahirah Idid (Program Manager), Tengku Nur Qistina (Program Officer) dan seorang staf.

Tetamu dibawa melawat ke bahagian-bahagian utama PPI antaranya Kaunter Sirkulasi, Perpustakaan Kanak-kanak, Ruangan Koleksi Terbuka dan Koleksi Rujukan, Koleksi Khas, Bilik Akses Pangkalan Data, Auditorium, Bilik M..

Read More..
11-Mar-2024

Lawatan daripada Termez State Pedagogical Institute Uzbekistan


Lawatan ke Pejabat Perpustakaan dan Pengurusan Ilmu UMK (Bachok):

7 Februari 2024 : Lawatan delegasi daripada Termez State Pedagogical Institute Uzbekistan yang diketuai oleh Rektor dan pasukan seramai 4 orang staf diiringi oleh beberapa orang staf akademik dan pentadbiran daripada Fakulti Pengajian Bahasa dan Pembangunan Insan (FBI). Lawatan ini adalah sempena Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) di antara Universiti Malaysia Kelantan dan Termez State Pedagogical Ins..

Read More..

1 2 3 4 5


ARCHIVE
2024
March (8)
January (1)
2023
December (4)
October (4)
September (4)
July (3)
June (1)